51-en haltak meg múlt héten koronavírusban itthon, az aktív fertőzöttek száma 13 ezer

járvány
2023 január 05., 14:17
comments 1

Január elején megszűnt a kormányzati koronavírus-honlap, így ezen a héten már az MTI adja ki a Koronavírus Sajtóközponttól megkapott heti járványadatokat. Eszerint az aktív fertőzöttek száma itthon jelenleg 13 ezer, múlt héten 51 covidhoz kötődő halálesetet jelentettek.

A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, amit a szakemberek a magas átoltottságnak tudnak be.

Azt nem tudni, hány főt tesztelnek,de azt igen, hogy az új fertőzöttek száma múlt héten 2921 fő volt - 1476-tal kevesebb, mint az azt megelőző héten -, a halálos áldozatok száma 51 fő, 368-an szorultak kórházi ellátásra és kilencen lélegeztetésre.

Egy oltást 6,4 millióan, kettőt 6,2 millióan, hármat 3,9 millióan kaptak eddig, a negyedik dózist egyelőre csak 410 ezer ember adatta be magának. A megerősítő oltást mindenkinek ajánlják, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előzőt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.