Moszkvában telepedett le Putyin építésze, az olasz Lanfranco Cirillo

bűnügy
2023 január 05., 19:28
comments 10

Oroszországot választotta hazájául a Putyin építészeként is emlegetett olasz-orosz állampolgárságú Lanfranco Cirillo. Az építész közölte: nem tér vissza Olaszországba, ahol a bresciai ügyészség letartóztatási parancsot adott ki ellene adócsalás gyanújával.

Lanfranco Cirillo, Putyin építésze
photo_camera Lanfranco Cirillo, Putyin építésze Fotó: Youtube

„Oroszország az otthonom. Itt dolgozom, itt vannak az érdekeltségeim és a főbb kapcsolataim” – mondta Cirillo az ASNA olasz hírügynökségnek. „Jelenleg nincs okom, sem kedvem visszatérni Olaszországba” – mondta a 63 éves építész, aki régóta Moszkvában él, és több nagyszabású projektet tervezett Vlagyimir Putyin megbízásából.

Az elmúlt hónapokban az olasz adóhatóság kb. 140 millió eurót (55 milliárd forint) foglalt le Cirillótól. Adócsalás vádjával várhatóan február 23-án kezdődik el a pere Bresciában.

Az olasz származású építész Moszkvában és Dubajban él, a moszkvai Masztyerszkaja építésziroda alapítója és társelnöke. 2014-ben 20 évnyi oroszországi tartózkodás után kapta meg az orosz állampolgárságot. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.