Több mint 18 ezer embert küld el az Amazon

külföld
2023 január 05., 06:39

Novemberben tízezres leépítésről volt szó, végül több mint 18 ezer embert küldenek el az Amazontól, jelentette be szerdán Andy Jassy vezérigazgató. Az elbocsátások főleg az online kereskedelmi és a HR-részleget érintik.

photo_camera Fotó: MARCO BERTORELLO/AFP

A 300 ezres irodai dolgozói létszám 6 százalékától válnak meg, alig egy évvel azután, hogy a minőségi munkaerő bevonzása érdekében duplájára emelték a fizetési plafont. A raktári dolgozókkal együtt összesen 1,5 millió alkalmazottja van az Amazonnak, ezzel az Egyesült Államok második legnagyobb munkáltatója a Walmart után.

Jassy közleményében azt írta, részben bizonytalan gazdasági helyzet, részben az elmúlt évek gyors bővülése miatt nehéz megtervezni ezt az évet. Az infláció miatt sokan visszafogták a költéseiket, ezért az Amazon a korábbinál lassabb növekedésre számít. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.