Élete hullámát kergetve halt meg egy brazil szörfös legenda

sport
január 06., 06:57
comments 5

A portugáliai Nazaré partjainál halt meg csütörtökön a 47 éves brazil Marcio Freire szörfös. Ez a szörfösök kedvelt helyszíne, 2020-ban itt lovagolta meg a legnagyobb dokumentált hullámot (26,2 méter) egy német szörfös. Freire szerepelt a 2016-os Mad Dogsban, ami három brazil szörfösről szól, akik életük hullámát akarják meglovagolni Hawaiin.

link Forrás

A legendás brazilt, miután leesett a deszkájáról, a szárazföldön próbálták újraéleszteni sikertelenül.

A tenger nem tűnt különösebben veszélyesnek a tragédia napján. A helyszínt egyébként a 2010-es évek elején egy amerikai szörfös, Garett McNamara fedezte fel, a mostani volt az első halálos kimenetelű baleset. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.