Repülőkre kezdtek lövöldözni a mexikói drogkartell tagjai El Chapo fiának elfogása miatt

külföld
január 06., 06:12
comments 5

A mexikói biztonsági erők három embere meghalt azokban az összecsapásokban, amik El Chapo fiának elfogása után robbantak ki. Ovidio Guzmán-Lópezt azzal gyanúsítják, hogy átvette apja drogkartellének vezetését. A bűnszervezett tagjai bosszúból utakat zárak le, járműveket gyújtottak fel, és a sinaloai repteret is megtámadták. Két leszállásra készülő repülőre is rálőttek, az incidensek miatt több mint 100 járatot kellett törölni. A helyi kormányzó szerint a támadások miatt 18 ember került kórházba.

photo_camera Ovidio Guzmán Fotó: HO/AFP

A most letartóztatott kartellfőnök apja, Joaquín "El Chapo" Guzmán életfogytiglani börtönbüntetését tölti az Egyesült Államokban, miután 2019-ben elítélték drogkereskedelem és pénzmosás miatt. Fiát, Guzmán-Lópezt már 2019-ben is elfogták egyszer, de végül szabadon engedték, miután a kartell tagjai rátámadtak a hadseregre. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.