Semmi jele a tűzszünetnek a fronton

háború
2023 január 06., 10:10

Annak ellenére, hogy Vlagyimir Putyin 36 órás tűzszünetet rendelet el, a Reuters beszámolója szerint ebből péntek reggel nem sokat lehetett érzékelni, a kelet-ukrajnai Kramatorszkra ugyanúgy záporoztak az orosz rakéták. Olekszandr Goncsarenko a közösségi oldalán írt arról, hogy a város tűz alatt van.

Az ukránok eleve képmutatásnak tartották, hogy a megszálló fél kér tűzszünetet, inkább azt ajánlották, hogy egyszerűen vonuljanak ki Ukrajnából. Zelenszkij szerint csak az ukrán előrenyomulást akarják ezzel megakasztani.

Bár Putyin nem közölte, hogy melyik időzóna szerinti délben szeretne tűzszünetet, ez hivatalosan közép-európai idő szerint 10-kor indult. Egyből meg is érkeztek az orosz beszámolók arról, hogy az ukrán tüzérség lövi Donyecket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.