Tizenharmadik nekifutásra sem sikerült megválasztani az amerikai képviselőház elnökének Kevin McCarthyt

idióta rekordok
2023 január 06., 18:38
comments 9

Kevin McCarthy már csütörtökön rekordot döntött, a polgárháború óta soha nem tartott ennyi ideig a képviselőház elnökének megválasztása. A republikánus jelölt a héten mindennap nekifutott a tortúrának, összesen tizenegyszer, de nem bírta megszerezni párttársai egyöntetű támogatását, a keményvonalas republikánusok közül húszan blokkolták a folyamatot, követelve, hogy radikálisan változtassák meg a képviselőház működését.

McCarthy a pénteki első, összességében tizenkettedik kör előtt mindennel megpróbálkozott, hogy meggyőzze a vonakodókat, és mint a Washington Post összeállításából kiderül, bő tucatnyi képviselő esetében ez össze is jött, ám a szükséges szavazatszámot továbbra sem érte el. Az sem segített rajta, hogy még Donald Trump bukott elnök is azt javasolta övéinek, hogy szavazzák meg végre a jelöltet. Mindez kevés volt, a megszerzett 213 szavazat nem bizonyult elegendőnek.

Frissítés: tizenharmadszorra sem jött össze, ezúttal 214 szavazatig jutott a jelölt, csakhogy 218-ig kellett volna.

Kevin McCarthy (k), a szenátus republikánus házelnöke.
photo_camera Kevin McCarthy korán tapsol a medve bőrére 2023. január 6-án Fotó: WIN MCNAMEE/Getty Images via AFP

.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.