Kiengedték az előzetes letartóztatásból az Országos Roma Önkormányzat korrupcióval gyanúsított elnökét

bűnügy
2023 január 07., 09:54
comments 5

Agócs Jánost, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) kenőpénz elfogadása közben letartóztatott elnökét már novemberben szabadlábra helyezték az előzetes letartóztatásból, miután beismerő vallomást tett - írja a Népszava. Ennek ellenére a lap információi szerint Agócs azóta sem jelent meg az ORÖ közgyűlésein, teendőit továbbra is az aláírási joggal felruházott általános elnökhelyettes, Lakatos Oszkár végzi. Az elnök visszavehetné az aláírási jogát, de egyelőre nem kezdeményezte ezt.

Agócs János
photo_camera Agócs János Fotó: Mátrai Dávid / ORÖ

Az elnökhelyettes azt mondta a Népszavának, hogy úgy tudja, eddig nem emeltek vádat Agócs, akit augusztus végén bilincsben vitték el a rendőrök, miután tetten érték egy kecskeméti csárdánál, miközben pénzért próbálta eladni az elnöki posztját.

Az ügyről részletesen Az alkalmasság egész pontosan a pénzt jelentette című cikkben írt Miklósi Gábor.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.