Rév Marcellt az Amerikai Operatőrök Társaságának tagjává választották

FILM
január 07., 09:33
comments 2

A Amerikai Operatőrök Társasága (The American Society of Cinematographers) tagjává választotta Rév Marcell magyar operatőrt, így ezentúl munkáiban neve mellett feltüntetik az ASC jelzést is.

A társaságot 1919-ben „azzal a céllal alapították, hogy előmozdítsa a filmművészetet és annak tudományát, eszmecserére hívja az operatőröket, hogy megvitassák a technikákat és népszerűsítsék a mozgóképet mint művészeti formát”. A szervezetnek mintegy 440 aktív tagja van. Csak meghívásos alapon kerülhet valaki a tagjai közé, és olyan operatőröket hívnak meg, akik „kiemelkedő képességekről, az iparágban szerzett kiemelkedő tapasztalatokról és jó személyiségről tettek tanúbizonyságot”. Tagja volt Zsigmond Vilmos haláláig, és Koltai Lajos.

Az Eufória című sorozat egyik epizódjáért Emmy-díjat nyert Rév Marcellel néhány hónapja Rényi Pál Dániel készített interjút: „Nem akartam Hollywoodba emigrálni, csak megtörtént velem”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt