Rév Marcellt az Amerikai Operatőrök Társaságának tagjává választották

FILM
2023 január 07., 09:33
comments 2

A Amerikai Operatőrök Társasága (The American Society of Cinematographers) tagjává választotta Rév Marcell magyar operatőrt, így ezentúl munkáiban neve mellett feltüntetik az ASC jelzést is.

A társaságot 1919-ben „azzal a céllal alapították, hogy előmozdítsa a filmművészetet és annak tudományát, eszmecserére hívja az operatőröket, hogy megvitassák a technikákat és népszerűsítsék a mozgóképet mint művészeti formát”. A szervezetnek mintegy 440 aktív tagja van. Csak meghívásos alapon kerülhet valaki a tagjai közé, és olyan operatőröket hívnak meg, akik „kiemelkedő képességekről, az iparágban szerzett kiemelkedő tapasztalatokról és jó személyiségről tettek tanúbizonyságot”. Tagja volt Zsigmond Vilmos haláláig, és Koltai Lajos.

link Forrás

Az Eufória című sorozat egyik epizódjáért Emmy-díjat nyert Rév Marcellel néhány hónapja Rényi Pál Dániel készített interjút: „Nem akartam Hollywoodba emigrálni, csak megtörtént velem”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.