Navracsics: Bízom benne, hogy csak félreértésről van szó, és az Európai Bizottság nem a magyar diákokkal akarja megfizettetni a magyar kormánnyal esetleg fennálló vitájának az árát

oktatás
2023 január 09., 15:53

„Bízom benne, hogy csak félreértésről van szó, és az Európai Bizottság nem a magyar diákokkal akarja megfizettetni a magyar kormánnyal esetleg fennálló vitájának az árát,” kommentálta az uniós forrásokért is felelős területfejlesztési miniszter az RTL Híradójának azt a hétfői hírt, ami szerint nem kaphatnak támogatásokat az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ együttműködési és oktatási csereprogramból, valamint a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogramból azok a magyarországi oktatási intézmények, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek vagy amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn.

Navracsics Tibor hozzátette:

A hivatalos tárgyalásokon soha nem volt szó arról, hogy a Bizottságnak kockázatosnak találja azt, hogy aktív politikusok ülnek az egyetemeket fenntartó alapítványokban.

Navracsics, aki másodállásban a Pannon Egyetem kuratóriumának elnöke, korábban elmondta, hogy nem kell távozniuk a minisztereknek a kuratóriumból, ez ugyanis nem feltétele az uniós pénzekről szóló megállapodásnak.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.