A Bentley is eladási rekordot döntött tavaly

gazdaság
2023 január 10., 15:24

2022-ben világszerte 15 174 darab Bentley luxusautót adtak el, 4 százalékkal többet, mint 2021-ben - közölte a gyártó. Pedig már a 2021-es eladási statisztika is rekordnak számított.

A brit luxusautógyár egy nappal azután jelentette be a rekordnak számító eladásait, hogy versenytársa, a Rolls-Royce is beszámolt arról, sosem adott el még annyit méregdrága kocsijaiból, mint 2022-ben, amikor a világgazdaság éppen elkezdett jelentősen belassítani.

A legtöbb Bentley-t az amerikai kontinensen adták el, 4221 darabot egész pontosan, ami 28 százalékkal több, mint az előző évben. A márka második legfontosabb piaca Kína volt, ott 24 százalékkal 3655 darabra nőttek az eladások.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.