Karácsony Gergely Kijevbe látogatott

háború
2023 január 11., 12:33

Kijevbe utazott Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a pozsonyi, a prágai és a varsói polgármester társaságában. Twitter-posztja szerint Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere hívta meg őket.

link Forrás

Frissítés: Közben megérkezett a Főpolgármesteri Hivatal közleménye, amiből kiderült, hogy „magas rangú ukrán tisztviselőkkel, Bucsa város polgármesterével, és vezető uniós diplomatákkal is találkoznak” Kijevben.

„A kijevi látogatás célja annak áttekintése, hogy a V4-csoport fővárosai milyen infrastrukturális és humanitárius segítséget tudnak nyújtani az orosz háborús agressziótól szenvedő Kijev városának és az ukrán főváros polgárainak. A delegáció hamarosan nemzetközi sajtótájékoztatót tart Kijevben. Ennek részleteiről a Városháza frissített közleményben számol majd be.”

Magas rangú magyar politikusok közül csak Novák Katalin köztársasági elnök járt Ukrajnában, mióta kitört a háború. Zelenszkij elnök ugyan hívta Orbán Viktort, de a miniszterelnök decemberben is azt mondta, nincs napirenden a látogatás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.