Novák Katalin: A magyaroknak jó a válságálló képességük

POLITIKA
2023 január 11., 20:55
comments 26

A magyaroknak jó a válságálló képességük - jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök este Budapesten, Magyarországon szolgálatot teljesítő külföldi nagyköveteket fogadva.

Novák Katalin a december 30-án felvett újévi beszédkor
photo_camera Novák Katalin a december 30-án felvett újévi beszédkor Fotó: Sándor-palota/MTI/MTVA

Novák Katalin – aki a férjével, Veres Istvánnal fogadta a diplomatákat – angol nyelvű beszédében azt mondta: 2022 az egyik legnehezebb év volt, de a sok probléma ellenére a helyzet mégsem annyira rossz, a magyaroknak ugyanis megvannak az adottságaik ahhoz, hogy legyőzzék a kihívásokat. Azt mondta, a tiszteletre és a pragmatikusságra kell támaszkodni.

A nagykövetekhez szólva kiemelte, hogy látja a sokféleségüket. A különböző kultúrák eltérnek egymástól, más-más döntések születnek, de Magyarország tiszteletben tartja ezeket, cserébe ugyanezt várja el, azt, hogy mások tiszteljék kultúráját, döntéseit.

Azt mondta, Oroszország csaknem egy éve támadta meg Ukrajnát. Szerinte ebben az ügyben pragmatikusnak kell lenni, de gondolni kell Európa túlélésére is. A NATO-nak ki kell maradnia a háborúból, nem szabad hagyni, hogy az érzelmek elragadják és emiatt belekerüljön a konfliktusba – mondta Novák Katalin. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.