A chatelő algoritmus lehet a legkomolyabb kihívás, amivel a Google-nak az elmúlt évtizedben szembe kellett néznie

Lezárt tartalom a Kör tagjainak TECH
január 14., 11:29
comments 51

November vége óta, amikor az OpenAI szabadon hozzáférhetővé tette a ChatGPT nevű mesterséges intelligencia alapú chatelő algoritmusát, gyakorlatilag nem telt el nap, hogy ne jelent volna meg legalább egy nagyobb léptékű véleménycikk vagy esszé a világsajtóban; vagy arról, hogy a szemünk előtt zajlik éppen az AI-forradalom, és vége az oktatás és a kreatív szakmák eddig ismert formáinak, vagy arról, hogy mely munkahelyek fognak tömegesen feleslegessé válni az alkalmazás miatt, vagy arról, hogy nem is annyira meggyőző a ChatGPT, és az algoritmusnak számos hibája van.

Ritkán látni olyat, amikor egyetlen fejlesztés ekkora hullámokat vet, hosszú hetek óta tényleg minden a ChatGPT-ről szól, és azóta megy a találgatás is, hogy oké, meggyőző, amire képes, de mire lesz ez jó.

photo_camera Fotó: JONATHAN RAA/NurPhoto via AFP

Utóbbi kérdésre látszik körvonalazódni az első konkrétabb válasz: múlt heti hírek szerint a ChatGPT hamarosan beépülhet a Bingbe, és a jövőben a kereső az algoritmus segítségével fogja megválaszolni a kérdéseink egy részét. Ha valakinek nem lenne meg, a Bing a Microsoft keresője, amit a Google kihívójának szántak, de a versengésben csúnyán alulmaradt. Mint kiderült, a Microsoft most a legfelkapottabb netes technológia beépítésével támasztaná fel elfeledett-lesajnált keresőjét.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt