A saját hawaii szigetén bírságolták meg gyorshajtásért az Oracle vezetőjét

közlekedés
2023 január 14., 16:43
comments 7

A Business Insider arról írt, hogy a világ egyik legnagyobb üzleti szoftvercégének, az Oracle-nek társalapítóját, Larry Ellisont egy rendőr megbírságolta gyorshajtásért egy olyan hawaii szigeten, ami 98 százalékban a multimilliárdosé.

Larry Ellison 2019. október 24-én Los Angelesben.
photo_camera Larry Ellison 2019. október 24-én Los Angelesben. Fotó: Phillip Faraone/Getty Images via AFP

Ellisont októberben intették le, miután egy narancssárga Corvette-ben a megengedett sebességnél gyorsabban hajtott, és egy stoptáblát is figyelmen kívül hagyott. Később azt mondta, a gyerekeivel való közös vacsorára sietett, de ez szerinte sem mentség.

A Hawaii szigetcsoport Lanai szigetének szinte az egésze Ellisoné, 2012-ben 300 millió dollárért (kb. 111 milliárd forint) vette meg a 365 km2-es sziget 98 százalékát, és azt tervezi, hogy a világ első fenntartható, zöld gazdasággal működő turistaparadicsomát alakítja ki ott. 2018-ban wellnesscéget alapított a szigeten, aminek a célja állítólag az adatok felhasználásával segíteni az embereket egészségesebb és hosszabb életet élni.

Gabe Johnson, egy Maui megyei tanácstag, aki Lanai városát képviseli és ott él, azt nyilatkozta a Hawaii News Now-nak, hogy nehéz szembeszállni Ellisonnal, és az őt megbírságoló rendőr „szép munkát” végzett. „Egyes közösségek, mint azt mindannyian tudjuk, hagyták, hogy az elit elvaduljon” – mondta Johnson, bírálta Ellison viselkedését és néhány projektjét a szigeten.

A Hawaii News Now arról számolt be, hogy hetekkel azelőtt, hogy Ellisont megbírságolták volna, a lakosok azzal vádolták cégét, hogy elzárta a nyilvánosság elől az Ellison Four Seasons üdülőhelyéhez közeli Hulopoe Beach Parkot. Johnson elmondta, hogy a strandot a bennszülött hawaiiak használják kulturális gyakorlatokra. Azt mondta, sziget lakóinak „még mindig vannak jogai”. (Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.