A Trónok harca egyik jelenetét képzelte maga elé Jeremy Clarkson, amikor egy újságcikkben gyalázni és bántalmazni kezdte Meghan Markle sussexi hercegnét

agybaj
2023 január 16., 17:56
comments 18

Állítólag privát emailben, karácsony este kért bocsánatot Jeremy Clarkson brit újságíró és médiaszemélyiség Meghan Markle sussexi hercegnétől, miután decemberben a Sun hasábjaira azt írta róla, hogy „zsigerből gyűlöli" és arról álmodik, hogy „meztelenül vonul az utcán, miközben mások szarral dobálják". Legalábbis ezt állítja egy hétfői Instagram-posztban, amelyben nyilvánosan bocsánatot nem kér, de azt elmondja, hogy

a Trónok harca egyik jelenetére gondolt, amikor arról írt, hogy elképzeli, ahogy a hercegnőt bántalmazzák az utcán, csak hát annyira tele volt a feje, hogy ezt elfelejtette megemlíteni.

Az alpári vagdalkozással teli, nőgyűlölő és ordenáré cikk hatalmas felháborodást váltott ki a brit nyilvánosságban: John Bishop humorista például azt írta, hogy a hatvankét éves Clarkson írása gyakorlatilag „felhívás egy nő megalázására és a vele szembeni erőszakra”. Miután pár nap alatt több mint huszonötezer panasz érkezett a brit médiafelügyelethez, Clarkson Twitteren reagált a saját maga által okozott botrányra:

bocsánatot ugyan akkor sem kért, de azt ígérte, a jövőben óvatosabb lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.