Meccseket kellett félbeszakítani a hőség miatt az Australian Openen

sport
január 17., 06:49
comments 1

Annyira extrém a forróság Melbourne-ben, az idei év első Grand Slam teniszversenye, az Australian Open helyszínén, hogy kedden, helyi idő szerint délután félbe kellett szakítani a szabad téri meccseket. A városban 35 fokot is meghaladó hőmérsékleteket mértek. A verseny jelenleg csak a három fedett pályán, a Rod Laver Arenában, a Margaret Court Arenában és a John Cain Arenában zajlik.

photo_camera A belga Elise Mertens jégzsákkal a nyakában hűsíti magát a spanyol Garbine Muguruza elleni meccs szünetében. Fotó: WILLIAM WEST/AFP

A szabadtéri meccseket azután állították le, hogy a hőstresszskála - ami az árnyékban mért hőmérséklet mellett a napsütés intenzitását, a páratartalmat és a szélsebességet is figyelembe veszi - elérte a legmagasabb, ötös fokozatot. Korábban, amikor még csak a négyes fokozatot érte el, tízperces játékmegszakítást engedélyeztek, ami alatt a játékosok zuhannyal, vagy hűtött helyiségbe visszahúzódva hűthették le a testüket. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.