Pár szál virággal emlékeztek Moszkvában a dnyiprói halottakra, azonnal megjelentek a rendőrök

háború
2023 január 17., 19:46
comments 3

Négy embert letartóztattak Moszkva központjában, Leszja Ukrajinka ukrán költő emlékművénél, ahol spontán megemlékezést tartottak a dnyiprói áldozatok tiszteletére.

photo_camera Fotó: -/AFP

A hírek szerint ketten virágokat helyeztek el a szobornál, ketten pedig éppen csak a közelben voltak. Az egyik megemlékező a kutyájával volt, őt ott hagyták az utcán. Szemtanúk szerint radikális putyinista aktivisták hívták ki a rendőröket.

Szombaton az orosz hadsereg rakétatámadást mért egy kilencemeletes lakóházra a kelet-ukrajnai Dnyipróban, amelynek több mint negyven halálos áldozata volt, de többeket a kutatások leállítása után is eltűntként tartanak nyilván. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.