Először találkozott személyesen az amerikai és az ukrán hadsereg főparancsnoka

háború
január 17., 17:14
comments 2

Néhány órás személyes megbeszélésen vett részt Mark Milley amerikai vezérkari főnök és Valerij Zaluzsnij, az ukrán hadsereg főparancsnoka. A találkozóra a lengyel-ukrán határnál került sor, írja a Washington Post.

photo_camera Mark Milley Fotó: ALEX WONG/Getty Images via AFP
photo_camera Valerij Zaluzsnij Fotó: GLEB GARANICH/AFP

A felek a háború kezdete óta csakis online folytattak tárgyalásokat. Azután döntöttek mégis a személyes találkozó mellett, hogy világossá vált, Zaluzsnij nem tud részt venni egy brüsszeli NATO-egyeztetésen.

Az Egyesült Államok egyre nagyobb katonai támogatást nyújt Ukrajnának az orosz támadással szemben, ideértve a fegyverszállítmányokat és a kiképzéseket is.

Egy nappal a katonai vezetők találkozója előtt az amerikai külügyminisztérium és a Pentagon tisztviselői találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel Kijevben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.