A lengyel elnök attól tart, hogy az oroszok újabb támadást készítenek elő

háború
2023 január 18., 19:23

Ukrajnának fegyverekre, fegyverekre és fegyverekre van szüksége” - mondta a davosi Világgazdasági Fórumon Andrzej Duda lengyel elnök. Szerinte ennek azért van döntő jelentősége, mert ez nem a háború vége, az oroszok továbbra is nagyon erősek, és attól tart, hogy egy pár hónapon belül elindítható offenzívát készítenek elő. Duda úgy látja, hogy a háború következő döntő pillanata a következő hetekben, hónapokban jön el. Ekkor dől el, hogy ukrajna túlél vagy nem.

link Forrás

Az ukrán vezetés már többször figyelmeztetett arra, hogy a háború megindításának februári évfordulója körül újabb támadás indulhat ellenük észak felől. Az orosz hadsereg a napokban is hadgyakorlatot tart Fehéroroszországban. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.