Kirill bízik benne, hogy Isten nem hagyja el az orosz elnököt és a hadsereget

háború
január 19., 16:52
comments 20

Miután Dmitrij Medvegyev atomháborúval fenyegetőzött, a magyar kormány által kimentett Kirill pátriárka arról prédikált Moszkvában, hogy Oroszország veresége a jelenlegi körülmények között katasztrofális következményekkel járhat az egész emberiség számára:

Ma nagyon nagy veszély fenyegeti a világot, hazánkat és az egész emberiséget, mert néhány őrült ember úgy képzeli, hogy a nagy orosz hatalom, aminek erős fegyverei vannak, amit nagyon erős emberek laknak, akiket nemzedékről nemzedékre mindig a győzelemre motiváltak, akik soha nem adták meg magukat egyetlen ellenségnek sem, akik mindig győztesen kerültek ki, hogy a jelenlegi körülmények között vagy legyőzhetők vagy - ahogy most mondják - átformálhatók, azaz rájuk kényszerítenek olyan értékeket, amelyeket még csak értékeknek sem lehet nevezni. Imádkozunk az Úrhoz, hogy tanítsa meg ezeket az őrülteket, és segítsen nekik megérteni, hogy Oroszország elpusztításának minden vágya a világ végét jelentené.”

photo_camera Fotó: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AFP

Majd imára szólított fel, hogy az emberiség valamiféle új tudatosságot szerezzen egymásrautaltságáról és a világ törékenységéről. „Hisszük, hogy Isten nem hagyja el az orosz földet, nem hagyja el hatóságainkat, ortodox elnökünket, hadseregünket, hogy Oroszországnak lesz ereje szükség esetén megvédeni földjét és népét. És adja Isten, hogy ne jussunk el ilyen leszámolásig, az Úr békítsen ki mindenkit, nyugtasson meg és segítsen mindenkinek együtt dolgozni azon, hogy a világot jobbá tegyük” -mondta az orosz ortodox egyház vezetője. (Interfax)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt