Kirill bízik benne, hogy Isten nem hagyja el az orosz elnököt és a hadsereget

háború
2023 január 19., 16:52

Miután Dmitrij Medvegyev atomháborúval fenyegetőzött, a magyar kormány által kimentett Kirill pátriárka arról prédikált Moszkvában, hogy Oroszország veresége a jelenlegi körülmények között katasztrofális következményekkel járhat az egész emberiség számára:

Ma nagyon nagy veszély fenyegeti a világot, hazánkat és az egész emberiséget, mert néhány őrült ember úgy képzeli, hogy a nagy orosz hatalom, aminek erős fegyverei vannak, amit nagyon erős emberek laknak, akiket nemzedékről nemzedékre mindig a győzelemre motiváltak, akik soha nem adták meg magukat egyetlen ellenségnek sem, akik mindig győztesen kerültek ki, hogy a jelenlegi körülmények között vagy legyőzhetők vagy - ahogy most mondják - átformálhatók, azaz rájuk kényszerítenek olyan értékeket, amelyeket még csak értékeknek sem lehet nevezni. Imádkozunk az Úrhoz, hogy tanítsa meg ezeket az őrülteket, és segítsen nekik megérteni, hogy Oroszország elpusztításának minden vágya a világ végét jelentené.”

Kirill pártiárka Moszkvában január 6-án.
photo_camera Fotó: Alekszandr Zemljanicsenko/AFP

Majd imára szólított fel, hogy az emberiség valamiféle új tudatosságot szerezzen egymásrautaltságáról és a világ törékenységéről. „Hisszük, hogy Isten nem hagyja el az orosz földet, nem hagyja el hatóságainkat, ortodox elnökünket, hadseregünket, hogy Oroszországnak lesz ereje szükség esetén megvédeni földjét és népét. És adja Isten, hogy ne jussunk el ilyen leszámolásig, az Úr békítsen ki mindenkit, nyugtasson meg és segítsen mindenkinek együtt dolgozni azon, hogy a világot jobbá tegyük” -mondta az orosz ortodox egyház vezetője. (Interfax)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.