Lemondott a Netflix vezérigazgatója

Média
2023 január 20., 09:06

Több mint húsz év után lemondott Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatója - írja a Bloomberg. Munkakörét ketten veszik át, Ted Sarandos és Greg Peters, akik régóta Hastingszel dolgoznak. „Az elnökség és én úgy gondoljuk, itt az ideje, hogy kinevezzük az utódomat” - írta Hastings, aki már régóta beszélt arról, hogy távozna a posztról.

Reed Hastings
photo_camera Reed Hastings Fotó: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT/AFP

Sarandos korábban volt már a cég társ-vezérigazgatója, ő a Netflix „arca” Hollywoodban, míg Peters korábban ügyvezető igazgató volt, illetve a termékfejlesztésért és a reklámokért felelt. Hastings ezentúl a vállalat ügyvezető elnöke lesz.

A Netflix tavaly sikeres évet zárt. Az utolsó negyedévben 7,66 millió új előfizetőjük lett, ami felülmúlta a várakozásokat, ugyanakkor évek óta 2022-ben növekedett leglassabban az előfizetőik száma. A 7,85 milliárd dolláros bevétel megfelelt az előzetes becsléseknek. Bár a részvényenkénti 12 centes nyeresége jóval elmaradt az egy évvel ezelőtti időszaktól, a vállalat előrejelzése szerint a haszonkulcs javulni fog a következő évben. A bejelentést követően a Netflix körülbelül 6 százalékot ugrott a zárás utáni kereskedésben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.