Negyeddöntős a férfi kézilabda-válogatott

sport
január 22., 21:32

Azzal, hogy Svédország 32-30-ra legyőzte Portugáliát, a magyar férfi kézilabda-válogatott bejutott a negyeddöntőbe a svéd-lengyel közös rendezésű világbajnokságon. Az eredmény azt is jelenti, hogy a magyar csapat kijutott az olimpiai selejtezőre.

photo_camera A magyar csapat játékosai a Magyarország - Zöld-foki Köztársaság mérkőzés előtt. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A válogatott délután 42-30-ra megverte a Zöld-foki Köztársaságot, a sorsunk azonban nem a mi kezünkben volt. A házigazda svédek a győzelmükkel megnyerték a középdöntős csoportot, Magyarország végzett a második helyen. A csapat a csoportkört és a középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárta. Az hétfőn dől el, hogy a szerdai negyeddöntőben Dániával vagy Egyiptommal játszik-e a válogatott.

photo_camera A svéd Lukas Sandell (k), valamint a portugál Andre Gomes (b) és Alexis Borges (j) a Svédország - Portugália mérkőzésen Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A csoport végeredménye:

  • 1. Svédország 10 pont
  • 2. Magyarország 6 pont (pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény döntött)
  • 3. Izland 6 pont
  • 4. Portugália 5 pont
  • 5. Brazília 3 pont
  • 6. Zöld-foki Köztársaság 0 pont

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt