Tüntetések Franciaországban: elveszítette heréjét a rendőrökkel való összecsapás után egy férfi

külföld
2023 január 23., 05:37

Amputálni kellett annak a fiatal francia férfinak a heréjét, akit a múlt heti párizsi tüntetések során egy rendőr ágyékon ütött – írja a Guardian. A lap szerint az esetről felvétel is készült, amelyen látni, hogy egy rendőr ágyékon üt egy földön fekvő férfit, majd otthagyja.

Mindez egy többnyire békés tüntetésen történt, amelyen több tízezer ember vett részt, hogy tiltakozzanak a nyugdíjreform ellen, amely 62 évről 64 évre emelné a nyugdíjkorhatárt. Csütörtökön több mint egymillió ember tüntetett Franciaország különböző városaiban.

photo_camera Fotó: ANTOINE WDO/Hans Lucas via AFP

Az egyébként mérnökként dolgozó 26 éves férfi azt mondta, fotókat készített a tüntetésen, amikor állítása szerint egy rendőr a földre lökte, majd egy másik rendőr ágyékon ütötte a gumibotjával. A férfi heréjét amputálni kellett, még mindig kórházban van. Ügyvédje azt mondta, a történtek miatt pert indítanak.

A párizsi rendőrfőnök vizsgálatot rendelt el az ügyben, miután egyre nagyobb a felháborodás a francia rendőrség túlzottan erőszakos fellépése miatt. (Guardian)