18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Megsemmisítették a kényes felvételeket, amik Schadl György páncélszekrényéből kerültek elő

POLITIKA
január 24., 12:26
comments 29

Megsemmisítette az ügyészség a Schadl Györgynél talált kompromittáló felvételeket, mert azoknak a megállapításuk szerint nincs köze a Völner-Schadl ügyhöz, írja az rtl.hu. A korrupciós botrány egyik érdekes mellékszála volt, hogy amikor a rendőrök házkutatást tartottak a végrehajtói kar elnökénél, pornográf felvételeket találtak a páncélszekrényében. A házkutatás jegyzőkönyve szerint pontosan

két DVD-t, rajtuk egy közszereplő nevével, kinyomtatott számítógépes üzenetváltásokat és két fényképet, amelyeken három meztelen ember volt látható, akik közül ketten szexuális aktust folytattak.Annak idején megkerestük a közéleti szereplőt, akinek a neve szerepel a DVD-ken, aki azt válaszolta, „a megnevezett urakkal és az üggyel semmilyen kapcsolata és információja nincs".

Az ügyészség októberben nyolc év börtönt kért Völner Pálra, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárára, mert „korrupciós kapcsolat” keretében Schadl rendszeresen készpénzt – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot – adott neki, cserébe, ha érdekében gyakorolja a befolyását a végrehajtók kinevezésekor. Aki visszaolvasná eddigi legfontosabb cikkeinket a Völner-Schadl ügyről, itt legörgetve megtalálja.

photo_camera Schadl György Illusztráció: Kiss Bence

Az rtl.hu által megismert nyomozati iratok alapján az ügyészség nem tartotta indokoltnak, hogy kivizsgálja, történt-e valamilyen bűncselekmény a felvételekkel kapcsolatban. A megsemmisítésről külön jegyzőkönyv készült. Schadl a rendőröknek azt mondta, nem tudja, mi van a DVD-ken, ahogyan azt sem, hogy kerültek azok a páncélszekrénybe.

A napokban újabb hangfelvételeket publikált a Blikk a Völner-Schadl-ügy lehallgatási anyagaiból: most végre meg lehetett hallgatni, hogyan kérte Schadl azt intézőjét „egy hármas meg valami normális pia” beszerzésére, vagy azt, miről beszélt Völner és felesége, miután elkezdték lefoglalni az államtitkár vagyontárgyait. A ma közzétett hanganyagokból pedig kiderül, miként lökdösik át a hallgatókat az egyetemi vizsgákon a végrehajtási jogász szakjogász-képzésen, és hogyan zajlott a végrehajtói pályázatok kiírása.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt