Megtiltották az ukrán tisztségviselőknek, hogy külföldre utazzanak

háború
2023 január 24., 10:02
comments 1

Közzétették az ukrán elnök honlapján azoknak az állami tisztségviselőknek és biztonsági vezetőknek a névsorát, akiknek megtiltották a magáncélú külföldre utazást. A tilalomnak köze lehet a hétvégén kirobbant állami korrupciós botrányhoz is, amely miatt éppen most sorra mondanak le a magas rangú tisztségviselők Ukrajnában.

Az intézkedés vonatkozik a miniszterekre és miniszterhelyettesekre, a parlamenti képviselőkre, a végrehajtó hatalom központi szerveinek vezetőire és helyetteseikre, az ukrán elnöki hivatal vezetőjére és helyetteseire, az államfő által létrehozott más szolgálatok vezetőire, a biztonsági szolgálat vezetőire, a jegybank elnökére és helyetteseire, valamint a televíziótanács, a számvevőszék és a központi választási bizottság összes tagjára. De a listán szerepel a nemzetbiztonsági és védelmi tanács titkára és helyettesei, az ombudsman, az alkotmánybíróság tagjai és más bírák, ügyészek és minden olyan tisztségviselő is, aki mozgósítás esetére fegyverrel rendelkezik.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már korábban is felszólította az állami tisztviselőket, hogy tartózkodjanak a külföldi üdülőhelyek meglátogatásától: az RBK-Ukraina hírügynökség szerint Olekszij Szimonenko főügyészhelyettest azért mentették fel, mert a felszólítás ellenére tíznapos szabadságra utazott a spanyolországi Marbellába.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.