Megtiltották az ukrán tisztségviselőknek, hogy külföldre utazzanak

háború
január 24., 10:02
comments 1

Közzétették az ukrán elnök honlapján azoknak az állami tisztségviselőknek és biztonsági vezetőknek a névsorát, akiknek megtiltották a magáncélú külföldre utazást. A tilalomnak köze lehet a hétvégén kirobbant állami korrupciós botrányhoz is, amely miatt éppen most sorra mondanak le a magas rangú tisztségviselők Ukrajnában.

Az intézkedés vonatkozik a miniszterekre és miniszterhelyettesekre, a parlamenti képviselőkre, a végrehajtó hatalom központi szerveinek vezetőire és helyetteseikre, az ukrán elnöki hivatal vezetőjére és helyetteseire, az államfő által létrehozott más szolgálatok vezetőire, a biztonsági szolgálat vezetőire, a jegybank elnökére és helyetteseire, valamint a televíziótanács, a számvevőszék és a központi választási bizottság összes tagjára. De a listán szerepel a nemzetbiztonsági és védelmi tanács titkára és helyettesei, az ombudsman, az alkotmánybíróság tagjai és más bírák, ügyészek és minden olyan tisztségviselő is, aki mozgósítás esetére fegyverrel rendelkezik.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már korábban is felszólította az állami tisztviselőket, hogy tartózkodjanak a külföldi üdülőhelyek meglátogatásától: az RBK-Ukraina hírügynökség szerint Olekszij Szimonenko főügyészhelyettest azért mentették fel, mert a felszólítás ellenére tíznapos szabadságra utazott a spanyolországi Marbellába.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt