Visszatérés a Szovjetunióba

publicisztika
2023 január 24., 12:37
comments 50

A Sajtóklub vasárnapi adásában egy TikTok-videóval szemléltették, hogy az Ukrajna elleni agresszió miatt kivetett nyugati szankciók egyáltalán nem ártanak Oroszországnak. A magyar tiktoker nő egy hónapot tölt Moszkvában. A bejátszott videóban egy moszkvai szupermarket alapvető élelmiszereinek árait mutatja be forintban, ezek töredékei a magyarnak:

  • tej 316 forint,
  • vaj 148 forint,
  • túró 180 forint,
  • tojás 27 forint,
  • Barilla spagetti 408 forint,
  • napraforgó olaj 408 forint,
  • kristálycukor 280 forint,
  • tejcsoki 240 forint,
  • liszt 122 forint.

Bencsik András szerint ebből a kis TikTok-videóból tudtuk meg, hogyan élnek az oroszok, az Európai Unió rettenetesen becsapott minket, Oroszország él és virul. Hálás „ennek a kis hölgynek”, hogy megtörte ezt a blokádot, egyben üzeni a magyarországi elektronikus médiumoknak, hogy törjék meg a csendet, egy tévéstáb menjen el Oroszországba tudósítani. (Az ATV amúgy egy hónapja volt kint.)

Bencsik lelkesedése – „szervezzünk egy expedíciót magyar újságírók, menjünk el Moszkvába, Szentpétervárra, Novoszibirszkbe, kisebb településekre, nézzük meg, hogy hogy élnek, tudják meg a magyar emberek, hogy az Európai Unió nem Oroszország ellen, hanem saját polgárai ellen intézi a támadást” – átragadt Bayer Zsoltra is. „Üljünk fel egy repülőre így négyen” – mondta.

link Forrás

Nem emlékszem, hogy eszükbe jutott volna elmenni Moszkvába akkor, amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát. Hogy mégis mit szólnak az emberek az agresszióhoz.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.