Visszatérés a Szovjetunióba

Lezárt tartalom a Kör tagjainak publicisztika
január 24., 12:37
comments 52

A Sajtóklub vasárnapi adásában egy TikTok-videóval szemléltették, hogy az Ukrajna elleni agresszió miatt kivetett nyugati szankciók egyáltalán nem ártanak Oroszországnak. A magyar tiktoker nő egy hónapot tölt Moszkvában. A bejátszott videóban egy moszkvai szupermarket alapvető élelmiszereinek árait mutatja be forintban, ezek töredékei a magyarnak:

 • tej 316 forint,
 • vaj 148 forint,
 • túró 180 forint,
 • tojás 27 forint,
 • Barilla spagetti 408 forint,
 • napraforgó olaj 408 forint,
 • kristálycukor 280 forint,
 • tejcsoki 240 forint,
 • liszt 122 forint.

Bencsik András szerint ebből a kis TikTok-videóból tudtuk meg, hogyan élnek az oroszok, az Európai Unió rettenetesen becsapott minket, Oroszország él és virul. Hálás „ennek a kis hölgynek”, hogy megtörte ezt a blokádot, egyben üzeni a magyarországi elektronikus médiumoknak, hogy törjék meg a csendet, egy tévéstáb menjen el Oroszországba tudósítani. (Az ATV amúgy egy hónapja volt kint.)

Bencsik lelkesedése – „szervezzünk egy expedíciót magyar újságírók, menjünk el Moszkvába, Szentpétervárra, Novoszibirszkbe, kisebb településekre, nézzük meg, hogy hogy élnek, tudják meg a magyar emberek, hogy az Európai Unió nem Oroszország ellen, hanem saját polgárai ellen intézi a támadást” – átragadt Bayer Zsoltra is. „Üljünk fel egy repülőre így négyen” – mondta.

Nem emlékszem, hogy eszükbe jutott volna elmenni Moszkvába akkor, amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát. Hogy mégis mit szólnak az emberek az agresszióhoz.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt