Elterjesztette magáról, hogy meghalt, még a virrasztását is megrendezte, most mindenki gyűlöli

külföld
2023 január 27., 17:55
comments 2

Saját haláláról terjesztett kamuhírt Baltazar Lemos, egy 60 éves brazil férfi, akit nem hagyott nyugodni a kíváncsiság, vajon hányan mennének el a temetésére. A jól felépített sztori végül akkorát ütött, hogy most egy rokona az Instagramon megjelent gyászposzt alatt nárcisztikus szociopatázza az egész család nevében.

Lemos, aki a hétköznapokban mindenféle rendezvényeket, köztük temetéseket is szokott szervezni, mosolygós szelfivel vezette fel a tragédiát, háttérben egy Sao Pauló-i kórházzal.

Másnap érkezett a hír: „E szomorú délután kezdetén Baltazar Lemos itt hagyott bennünket. További információk hamarosan”.

Miközben unokaöccse a kórházba rohant, a rokonok és barátok kommentben kezdtek búcsúzkodni tőle. Nyolcvanéves, kerekesszékes anyukáját is sokkolta a hír.

Hamarosan újabb poszt jelent meg a temetés és a virrasztás időpontjával, az unokaöcs viszont sejteni kezdte, hogy valami nem stimmel. A kórházban mit sem tudtak Baltazar bácsiról, ellenben láttak már olyat, hogy feltörték valakinek a profilját, és a halálhírét terjesztették.

Akárhogy is, a gyászolók lassan gyülekezni kezdtek a virrasztásra, ahol először az sem okozott különösebb meglepetést, hogy az elhunyt hangját hallották a hangszóróból. Patakzottak a könnyeik, hiszen azt hitték, előre rögzített felvétel szól.

Aztán egy ponton kinyílt az ajtó, és belépett Baltazar Lemos, teljes életnagyságban. Volt nagy meglepetés, de ha a mókamester arra számított, hogy majd mindenki boldogan a nyakába borul, hát tévedett. Míg próbálta elmagyarázni, hogy jutott eszébe egyáltalán ilyesmi, a gyásznép tagjai mindinkább feldühödtek és szitkozódni kezdtek.

Az esetet persze a sajtó is felkapta. Lemos azt mondta, senkit sem akart megbántani, egyszerűen tudni akarta, hányan mennének el a virrasztásra, pláne úgy, hogy épp a 60 születésnapjára készült. Kíváncsi volt, ki az, aki csak bulizni menne el, és ki az, aki el is gyászolná, ha arra kerülne a sor.

A kísérlet nyomán mégis úgy tűnik, inkább magára maradt. Nem csak a rokonok hüledeznek és toxikusozzák nyilvánosan, de egy barátja is azt nyilatkozta: számára Baltazar meghalt január 17-én.

Pedig tud élni:

(Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.