Reagált a külügy az ukrajnai magyar nagykövet bekéretésére

háború
2023 január 28., 12:35
comments 29

„A háború következménye, hogy emberek ezrei halnak meg és egész országrészek válnak pusztasággá. Magyarország ezért akar békét és fegyverszállítások helyett azonnali tűzszünetet. Ez Magyarország világos álláspontja a háború kezdete óta. Magyarország sem szavakban, sem tettekben nem kíván belekeveredni a háborúba”

– ez olvasható a Külgazdasági és Külügyminisztérium válaszában, melyet a Mandinernek küldtek meg. A lap azzal kereste meg a minisztériumot, hogy reagáljanak a hírre, mely szerint bekérették a magyar nagykövetet Kijevben, miután Orbán senkiföldjének nevezte és Afganisztánhoz hasonlította Ukrajnát.

Szijjártó Péter
photo_camera Szijjártó Péter külügyminiszter Fotó: DANIL SHAMKIN/NurPhoto via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.