A Raiffeisent is érintik a legújabb ukrán szankciók

háború
2023 január 29., 12:53
comments 1

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat este jelentette be, hogy szankciókat vezet be 182 orosz és fehérorosz vállalat, valamint három magánszemély ellen. A cégek főként áruszállítással, járműlízinggel és vegyipari termeléssel foglalkoznak. Ebbe pedig beleesik az osztrák Raiffeisen orosz lízingüzletága is.

A Raiffeisen Bank International Oroszországban és Ukrajnában is jelen van, ráadásul a nyereségének közel felét Oroszországban termeli, így az egyik leginkább kitett európai bank ezen a piacon. Ukrajna gyakran felszólítja a vállalatokat, köztük az RBI-t is, hogy hagyják el Oroszországot, bár a legutóbbi szankciók valószínűleg nem lesznek jelentős hatással az RBI oroszországi üzletére.

A Raiffeisen szóvivője szerint az ukrán kormány politikai döntése, hogy mintegy 30 orosz lízingcéget, köztük a Raiffeisen Leasing Russia-t is szankciós listára helyezte, azt jelenti, hogy a Raiffeisen Leasing Russia ügyfeleinek lízingelt áruit ukrán területen elkobozhatják. A vállalat többek között gépkocsikat és targoncákat lízingel. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.