A budapesti kormányhivatal a Kúriához fordult a XVIII. kerületi légiutasadó miatt

jog
2023 február 01., 15:52
comments 2

A Kúriához fordult Budapest Főváros Kormányhivatala a XVIII. kerületi önkormányzat által kivetett, szerintük „több jogszabályt is sértő és adatvédelmi aggályokat is felvető légiutasadó ügyében” – írja az MTI.

A kormányhivatal szerint a Szaniszló Sándor DK-s politikus vezette önkormányzat nem tett eleget a kormányhivatal törvényességi felhívásának a megadott 30 napos határidőn belül, és nem szüntette meg a jogszabályellenes helyzetet. Az önkormányzat azt is jelezte, hogy „alapvetően nem ért egyet a kormányhivatal álláspontjával”.

A kormányhivatal az önkormányzati rendelet kifogásolt rendelkezéseinek felülvizsgálatát és megsemmisítését, valamint azonnali jogvédelem keretében a rendelet alkalmazásának ideiglenes tilalmát kérte a Kúriától – áll a közleményben.

Repülőgép Zugló fölött 2018 őszén.
photo_camera Repülőgép Zugló fölött 2018 őszén. Illusztráció: Herczeg Márk

A DK-s vezetésű kerület alpolgármestere, Kőrös Péter korábban azt állította, hogy amikor az adótervről beszéltek a Pénzügyminisztériummal, a minisztérium nem talált kivetnivalót benne.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.