A korlátozottan alkalmasakat is behívja az ukrán hadsereg

háború
február 01., 17:27

A korlátozottan alkalmasakat is behívja az ukrán hadsereg. Az ilyen állampolgárok szolgálata nem harci egységekben, hanem katonai támogató egységekben és a Honvédelmi Minisztérium egyéb intézményeiben történik.

photo_camera Fotó: ANATOLII STEPANOV/AFP

Ukrajnában azokat az állampolgárokat mozgósíthatják a hadseregbe, akiket a katonai kórházi bizottságok egészségügyi okokból korlátozottan szolgálatra alkalmasnak ismernek el. Ezt az Ukrán Fegyveres Erők Szárazföldi Erők parancsnokságának személyügyi osztályának vezetője, Roman Horbacs jelentette be. (Korreszpondent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.