Leállítja a termelést az Electrolux a nyíregyházi hűtőszekrénygyárban

belföld
február 01., 12:35
comments 11

A megváltozott üzleti környezet és az alacsony kereslet miatt az Electrolux 2024 januárjától nem gyárt több hűtőszekrényt a nyíregyházi gyárában, írja a cég a közleményében. A szabadonálló hűtőszekrényeket gyártó telephelyen 650-en dolgoztak.

photo_camera Fotó: Hajnal Peter/www.glix.hu

A vállalat döntését a 2022 utolsó negyedévében készített hatástanulmány előzte meg, ami a gyár versenyképességét vizsgálta. „A hatástanulmány eredménye, valamint a jelenlegi üzleti környezet megkövetelte, hogy cselekedjünk” – mondta Gönczy Sándor, az Electrolux Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az Electrolux elkötelezett, hogy a lehető legmegfelelőbb támogatást biztosítsa munkavállalóinak. Felveszik a kapcsolatot a kormányhivatal foglalkoztatási osztályával, és külső szakértő tanácsadót is bevonnak, hogy a leállásában érintett dolgozók munkaerőpiacon mielőbbi el tudjanak helyezkedni. A döntés nem érinti a vállalat jászberényi tevékenységét.

2019 szeptemberében mintegy 800 dolgozójától vált meg tömeges leépítéssel az Electrolux. A cég jászberényi gyárában javarészt beszüntették a porszívó- és a hűtőgyártást, akkori közleményében a növekvő költségekkel és a gyártás észszerűsítésével indokolta a leépítéseket. Akkor azt is írták, hogy Nyíregyházán százmillió eurót költenek a gyártás automatizálására, hogy növeljék versenyképességüket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.