Véres húsfagyit kapnak az 50 fokos hőségben a Rio de Janeiró-i állatkert ragadozói

ÁLLAT
2023 február 02., 17:08

A Rio de Janeiróban tomboló 50 fokos hőségben az emberek az óceánban keresnek enyhülést, a helyi állatkert lakóinak melegét pedig egzotikus, fagyasztott finomságokkal, például véres fagyival próbálják csillapítani a gondozóik.

Az állatkerti ragadozóknak csirkéből, darált húsból és szarvasmarhavérből készült jeges finomság, amit Szimba, a 14 éves oroszlán és Poty, a 3 éves fekete jaguár is megkóstolt.

link Forrás

A hűsítő fagyi megkönnyebbülést hozott az állatoknak, lassan majszolták a hideg falatokat, amit az állatkert látogatói, különösen a gyerekek örömmel figyeltek a szörnyű hőségben.

A különleges fogásokról Marina Moraes, az állatkert biológusa elmondta, hogy azokat azért iktatták be az állatok megszokott táplálékai közé, hogy jobban érezzék magukat.

Az állatkertben élő állatok a táplálkozásuknak megfelelően különböző csemegéket kapnak. „A főemlősöknek gyümölcsfagylaltokat kínálunk, amik édesek és színesebbek. A növényevők viszont káposzta-, sütőtök- és sárgarépafagyit kóstolhatnak” – magyarázta Moraes. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.