Giorgia Meloni legális bevándorlási kvótákat vezetne be

külföld
2023 február 03., 20:15
comments 2

Bevándorlási kvóták felállítását javasolja az illegális migráció elleni küzdelem részeként Giorgia Meloni. Olaszország amúgy szélsőjobboldali miniszterelnöke pénteki berlini látogatásán jelezte, hogy egyetért a szociáldemokrata német kancellárral, Olaf Scholzcal, hogy a legális bevándorlás lehetne jutalmazni az illegális bevándorlással szembeni fellépést.

Giorgia Meloni (b) olasz és Olaf Scholz (j) német miniszterelnök berlini megbeszéléseik előtt.
photo_camera Giorgia Meloni (b) olasz és Olaf Scholz (j) német miniszterelnök berlini megbeszéléseik előtt. Fotó: ABDULHAMID HOSBAS/Anadolu Agency via AFP

Meloni, akit a bevándorlást a retorika szintjén mereven ellenző Orbán Viktor szövetségesének tart, sajtótájékoztatóján azt mondta, "abszolút támogatja" Scholz javaslatát, hogy a kibocsátó országokkal folytatandó együttműködés egyik eleme a legális bevándorlás lehetőségének megteremtése legyen.

Meloni Ukrajna ügyében is gyökeresen más álláspontot képvisel Orbánnál. Sajtótájékoztatóján jelezte, hogy egyetért az orosz agresszióval szemben védekező Ukrajna támogatásával. "Ha nem támogatnánk Ukrajnát, akkor nem béke lenne, hanem invázió" - mondta és még azt is hozzátette, hogy Oroszországot csak Ukrajna támogatásával, erőegyensúly kialakulása esetén lehet tárgyalóasztalhoz ültetni. A Közép-Afrikai Köztársaságban, Líbiában és Szíriában is bevetett orosz zsoldoshadsereg, a Wagner Csoport tevékenységére utalva pedig közölte, hogy az illegális migráció a biztonsággal is összefügg.

Egyben jelezte, hogy a valóban védelemre szoruló menekültek ügyét szét kell választani a gazdasági okokból bevándolrókétól. Azt is mondta, hogy nem lehet "egyszerűen a tengerbe vetni az érkezőket [...] természetesen felelősségvállalásra és szolidaritásra is szükség van". (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.