Pankotai Lili elmondta, mi volt az a “gyomros”, ami után végleg otthagyta előző iskoláját

belföld
2023 február 03., 15:53
comments 9

Pankotai Lili az RTL műsorában elmondta, mi volt az utolsó csepp a pohárban, ami után otthagyta volt iskoláját, a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumát. A végzős diáktól az október 23-i oktatási tüntetésen elmondott szókimondó beszéde után határolódott el a pécsi gimnázium.

Pankotai Lili nagy vihart kiváltó beszéde közben a tanárok melletti szolidaritási tüntetésen.
photo_camera Pankotai Lili nagy vihart kiváltó beszéde közben a tanárok melletti szolidaritási tüntetésen. Fotó: Kristóf Balázs/444

A diák a volt iskolájának igazgatójától tudta meg, hogy a tanárok az ő tudta nélkül tartottak egy szavazást arról, hogy hajlandóak-e a továbbiakban együtt dolgozni vele, amin arra jutottak, hogy egy tanár kivételével nem. Pankotai ezt akkora “gyomrosként” élte meg az őt ért addigi atrocitások után, hogy a váltás mellett döntött. Azóta a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákja.

A műsorban elmondta, hogy a történtek ellenére sem változtatna a nagy port kavaró beszédén, mert a gondolatai és érzései nem vátloznak meg csak azért, mert ellehetetleníthetik. Szerinte a tanáraival ellentétben az osztálytársait nem igazán lepte meg a beszéde, és sajnálták, hogy el kellett hagynia az iskolát, ennek ellenére mégsem álltak ki mellette.

Szerinte az iskola vezetősége nem akart “mártírt csinálni belőle” azzal, hogy kirúgják, ezért inkább nyomást gyakoroltak rá, hogy magától hagyja el az iskolát. Nem sértette meg az iskola egyetlen szabályát sem, ugyanis beszédét nem ott, hanem nyilvánosan mondta el, ezért nem is tudták volna mivel indokolni a kirúgását, mondta. Megemlítette, hogy a beszéde után osztálykirándulásra sem akarták elvinni.

Pankotai nemrég a jogainak korlátozása és megalázás miatt perelte be volt iskoláját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.