Szorított az EU az orosz olaj ársapkáján

eu
2023 február 03., 21:31

Az EU-s tagállamok brüsszeli nagykövetei péntek este úgy döntöttek, hogy a hordónkénti 60 dollárról 45 dollárra módosítják az orosz nyersolaj ársapkáját.

Ez jelentős változás, főleg annak fényében, hogy januárban az orosz nyersolaj átlagára 49,48 dollár volt, vagyis az új ársapkát ez alatt húzták meg. A mostanáig érvényben lévő ársapkát az aktuális orosz olaj ára felett határozták meg, azaz eddig nem kényszerítették közvetlenül árcsökkentésre az orosz kereskedőket.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.