Napelemcsapdában van az ország

publicisztika
2023 február 06., 16:42

Balogh József energetikai szakértő írása.

Amikor a következő kormány rövid összefoglalót készít majd elődje energiapolitikájáról, a jelentésnek a fedőlapján jó eséllyel egy napelem fényképe lesz. A PV (iparági rövidítés) az egyik legtúlpolitizáltabb téma ugyanis ma Magyarországon. Ez az egyébként teljesen egyszerű megújuló energia a sajtó sztárja lett: nincs olyan hét, hogy valami ne jelenne meg róla, az új bekötések felfüggesztéséről, az önrész megemeléséről vagy a szaldóelszámolásról. Az új napelemekre elrendelt moratórium még az Európai Bizottság RRF értékelésébe is bekerült.

Miért ennyire komplikált a napenergia Magyarországon?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.