18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Vérengzős videójátékokkal játszott, aztán vett egy kést, és brutálisan megölte a gyárban dolgozó munkatársnőjét

bűnügy
2023 február 07., 09:02

Előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 25 éves férfival szemben, aki tavaly májusban kioltotta munkatársnője életét az egyik veszprémi gyárban, olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint az elkövető a szabadidejében vérengző tartalmú online videójátékkal játszott, amelyben szúrófegyverekkel lehet ölni, és a vádlott számára a videójátékos ölés és a valóság felcserélődött.

A férfi 2022 májusa előtt egy 12,5 centiméter pengehosszúságú recés, éles, hegyben végződő kést vásárolt magának, melynek nyelére, hogy az ne váljon csúszóssá, egy puha, nedvszívó szövetet ragasztott. A sértett ugyanabban a gyáregységben, a vádlottól mintegy 20 méterre dolgozott, és bár a munkavégzésük során találkoztak, személyes kapcsolat nem alakult ki közöttük. A férfi vonzalmat érzett az asszony iránt, de megszólítani sem merte.

A vádlott 2022. május 22-én hajnalban, az éjszakai műszakot követően a gyártósoron a munkáját szintén befejező nő érkezésére várt, majd röviddel azután, hogy a sértett elhaladt mellette, utánament a női öltözőbe, és a hátizsákjából elővett késsel rátámadt. A sértett segélykiáltására két munkatársuk is az öltözőbe szaladt, de a vádlott ekkor már a vérző sértett mellett, a kést kezében tartva állt, majd a férfiak felé indult, akik a támadásától tartva elfutottak és segítséget kértek.

Az elkövető a sértett védekezése ellenére, rendkívüli brutalitással számos súlyos sérülést okozott, köztük olyanokat, melyek következtében az asszony a helyszínen az életét vesztette.