A Zoom elbocsát 1300 dolgozót

TECH
2023 február 08., 15:45

A Zoom 13 százalékos leépítést hajt végre, és elbocsát 1300 dolgozót, a vezérigazgató pedig 98 százalékkal csökkenti saját fizetését - írja az Engadget cikke nyomán a Hvg. Emellett a vezetőség többi tagjának fizetése is 20 százalékkal csökken és nem kapnak bónuszt a 2022-es év után sem. Eric Yuan vezérigazgató azzal indokolta a döntést a munkavállalóknak írt levelében, hogy a cég a pandémia alatt túl gyorsan bővült, de ha hosszú távon fenn akarnak maradni, akkor elkerülhetetlen, hogy alkalmazkodjanak a jelenlegi gazdasági helyzethez.

photo_camera Fotó: INDRANIL ADITYA/NurPhoto via AFP

Az Egyesült Államokban elbocsátott dolgozók 16 heti fizetést, egészségbiztosítást, a 2023-as pénzügyi évre megszerzett bónuszt, valamint hat hónapos részvényopciót kapnak, és a cég segít nekik új munkahelyet találni. A más országbeli munkavállalók hasonló juttatásban részesülnek, a helyi törvényekhez igazodva.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.