A szlovák külügyminiszter nem kér elnézést

POLITIKA
2023 február 09., 10:42

„Nem kérek bocsánatot senkitől, amiért megvédem hazám érdekeit” - írta Facebookon Rastislav Káčer külügyminiszter. A posztban reagált a szlovák Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OĽaNO) párt elnöke, Igor Matovič és Gyimesi György párttag felszólítására, hogy kérjen bocsánatot Magyarországtól.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és szlovák hivatali partnere, Rastislav Kácer kezet fog Pozsonyban 2022. december 5-én.
photo_camera Szijjártó Péter és Rastislav Kácer decemberben Fotó: Jaroslav Novak/MTI/MTVA

„Nem kritizálom a magyarokat. Magam is jó magyar gyökerekkel rendelkezek, öt évet éltem Magyarországon, elég jól értek magyarul, szeretem a magyarokat. Ez nem a nemzetek konfliktusa. Ez egy konkrét politika kritikája” - írja Káčer

A szlovák külügyminisztert azután szólították fel bocsánatkérésre, hogy Káčer egy műsorban azt mondta, ha Oroszország elfoglalná Ukrajnát, akkor Magyarországnak területi követelései lennének Szlovákia felé. Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára korábban berendelte Szlovákia budapesti nagykövetét, hogy elmondja neki, Káčer mondatai „elfogadhatatlan, nonszensz hazugságok.” (ujszo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.