A szlovák külügyminiszter szerint Magyarországnak területi igényei lettek volna, ha Putyin sikeres Ukrajnában

POLITIKA
2023 február 09., 05:35

Amennyiben Vlagyimir Putyin sikerrel járt volna, Magyarországnak területi követelései lettek volna Szlovákiával szemben, mondta Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter a Markíza Na telo plus című keddi műsorában.

Rastislav Káčer
photo_camera Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter Fotó: ANDREI PUNGOVSCHI/AFP

Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára berendelte Szlovákia budapesti nagykövetét, hogy elmondja neki, Káčer mondatai „elfogadhatatlan, nonszensz hazugságok.”

„Európa nagy válságokkal néz szembe, ilyenkor józan politikusokra van szükség, Szlovákia jelenlegi külügyminisztere nem ilyen” - írja Facebookon Menczer, aki a magyar-szlovák partnerség miatt nem aggódik, hiszen az szerinte „bőven túléli az olyan figurákat, mint Rastislav Káčer”.

Menczer Tamás nem boldog
photo_camera Menczer Tamás nem boldog Fotó: Németh Dániel/444

Káčer arra a kérdésre válaszolt, hogy szerinte tíz éven belül eljuthat-e oda a magyar politika, hogy területi követelései legyenek. A miniszter szerint már ma aktuális a téma. Káčer korábban élesen reagált Orbán Viktor Nagy-Magyarország sáljára, és elmondása szerint „van a trezorjában egy vaskos titkosszolgálati akta”. Orbán sáljában szerinte komoly stratégiai problémák öltöttek testet.

Menczer azt írja, a Káčer azért támadja Magyarországot, „mert mi békepártiak és szankcióellenesek vagyunk. De ezen akkor sem változtatunk, ha ez nem tetszik Káčer miniszter úrnak”. (via MTI/Napunk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.