Orbán végül kezet fogott Zelenszkijjel

háború
2023 február 09., 16:53
comments 27

Miközben az állam- és kormányfők sorban állva, egymás után üdvözölték Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, aki csütörtökön az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozóján vett részt, Orbán Viktor a háttérben magányosan üldögélve húzogatta a nyakkendőjét, igazgatta a papírjait. Ez látszik legalábbis az Európai Tanács üléstermében készült videó 30. másodpercétől:

A találkozóról felkerült videókon és fotókon nem igazán volt olyan jelenet, amikor Orbán és Zelenszkij üdvözölné egymást, olyan viszont igen, amelyen Orbán szinte egyedüliként nem tapsolja meg Zelenszkijt, amikor a közös fotózásra érkezik.

Orbán később a görög, a horvát, a szlovén miniszterelnök, az osztrák kancellár, a bolgár és a ciprusi államfő társaságában külön találkozón vett részt az ukrán elnökkel. Ezekben az országokban közös, hogy a kormányaik nagyon visszafogottan fogalmaznak meg Oroszország-ellenes álláspontot. A találkozón készült az a felvétel, amit a magyar miniszterelnök Facebook-oldalára is kitettek később:


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.