Gulyás: Ha Ukrajna nem változtat a nyelvtörvényen, "akkor nemcsak a NATO, hanem az Európai Unió felé sincs számára út"

POLITIKA
2023 február 10., 05:19
comments 26

„Ha Ukrajna nem változtat a magyar nyelvet visszaszorító nyelv- és oktatási törvényen, akkor nemcsak a NATO, hanem az Európai Unió felé sincs számára út,” mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök este egy Mathias Corvinus Collegium által rendezett beszélgetésen Szekszárdon. Gulyás Gergely az MTI beszámolója szerint hozzátette, jó hír, hogy kedden egy olyan kezdeményezés érkezett, ami szerint Ukrajna hajlandó kétoldalúan megállapodni a törvények változtatásáról. Gulyás beszélt Magyarország és az EU viszonyáról is, előbb megállapította, hogy pillanatnyilag az Európai Uniónak nincs alternatívája,

majd arról beszélt, hogy az ország hosszú ideig nagyon jól meglenne európai uniós pénzek nélkül is, szerinte tévedés, hogy ezen múlik az ország boldogulása, "de a célunk az, hogy minden uniós forrást megszerezzünk".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.