Letartóztattak három viperás antifasisztát

bűnügy
2023 február 15., 09:08
comments 11

Három embert letartóztatott a bíróság a hétvégi budapesti utcai támadások miatt, egy német nővel szemben pedig bűnügyi felügyeletet rendelt el - közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel. A tájékoztatóban azt írták, hogy a Budapest különböző pontjain a "kitörés napja" elnevezésű rendezvény vélt résztvevői ellen elkövetett támadások miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz felfegyverkezve, csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak, súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt. Az ügyészség szerint

a rendelkezésre álló adatok alapján az elkövetők szélsőjobboldali nézetekre utaló öltözékük miatt támadták meg a számukra ismeretlen sértetteket.

Eddig négy embert, köztük három külföldit hallgattak ki gyanúsítottként a nyomozók. A rendőrök korábban arról számoltak be, hogy a viperákkal, boxerekkel és más eszközökkel végrehajtott támadásokat hét-nyolc ember követte.

  • Múlt csütörtökön lengyel turistákat vertek össze.
  • Pénteken egy férfit támadtak meg Gazdagréten.
  • A belvárosi Bank utcában egy koncertről hazainduló párt vertek össze, a férfi súlyosan megsérült,
  • az I. kerületi Mikó utcában pedig egy német párt bántalmaztak súlyosan.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.