Szakszervezetet alapítottak volna a Teslánál, azonnal kirúgták őket

külföld
2023 február 16., 15:44
comments 18

Több mint 30 embert rúgtak ki a Tesla buffalói üzeméből, miután a hét elején a dolgozók egy része bejelentette, hogy szakszervezetet fognak alapítani, csatlakozva egy New York-i ernyőszervezethez.

Elon Musk a San Francisco-i bíróságon 2023. január 24-én
photo_camera Elon Musk, a Tesla alapítója Fotó: JUSTIN SULLIVAN/Getty Images via AFP

A kirúgás után köremailben tiltották meg a dolgozókat, hogy felvételt készítsenek a munkahelyi megbeszéléseken anélkül, hogy ahhoz mindenki hozzájárulna. Az eseményekről beszámoló New York-i szervezet szerint ez szembemegy az amerikai szövetségi törvényekkel.

Elon Musk, a Tesla tulajdonosa régóta ellensége a szakszervezeteknek, 2018-ban a részvényeik elvesztésével fenyegette az ilyesmiben gondolkodó alkalmazottakat. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.