Belarusz készen áll Szu-25-ösöket gyártani Oroszországnak

külföld
február 17., 18:36
comments 14

Belarusz készen áll, hogy elkezdje a Szuhoj Szu-25-ös, szárazföldi célpontok támadására alkalmas csatarepülőgépek gyártását Oroszországnak, mondta Aljakszandr Lukasenka fehérorosz diktátor Vlagyimir Putyin orosz elnöknek moszkvai találkozójukon pénteken, erről a BelTA hírügynökség számolt be.

photo_camera Lukasenka és Putyin pénteken Moszkvában Fotó: VLADIMIR ASTAPKOVICH/AFP

“Amint arról a kormány tájékoztatott, készen állunk [a Szu-25-ösök gyártására] ..., amelyek hatásosnak bizonyultak Ukrajnában” - büszkélkedett Lukasenka, majd arról beszélt, hogy azért ehhez egy kis technológiai támogatásra is szükségük van az oroszoktól.

photo_camera Fotó: STRINGER/Anadolu Agency via AFP

Mint arról beszámoltunk, a fehérorosz diktátor moszkvai útja előtt tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy egyből beszállna az orosz-ukrán háborúba az oroszok oldalán, ha csak egyetlen harcoló katona is áttévedne Fehéroroszországba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.