Ha egyetlen harcoló katona áttévedne Fehéroroszországba, Lukasenka azonnal beszállna a háborúba Oroszország oldalán

háború
2023 február 17., 09:50
comments 12

Csak egy esetben vagyok hajlandó együtt harcolni az oroszokkal: ha egyetlenegy katona is beteszi a lábát Fehéroroszországba, hogy a népemet ölje. Ha agressziót követnek el Fehéroroszország ellen, a válasz azonnali lesz, és a háború akkor teljesen más méreteket ölt” - mondta pénteken Aljakszandr Lukasenka fehérorosz diktátor, majd elutazott Moszkvába, hogy Vlagyimir Putyinnal találkozzon.

photo_camera Aljakszandr Lukasenka Fotó: HANDOUT/AFP

A nemzetközi sajtótájékoztatón Lukasenka arról is beszélt, hogy mielőtt Oroszország támadást indított volna Ukrajna ellen, az ukránok rakétavetőkkel akarták támadni az országát. Egyébként Ukrajna lerohanását sem tartja inváziónak, szerinte Oroszország csak az érdekeit és a népét védi éppen. Oroszország egyébként Fehéroroszországon átvonulva támadta meg tavaly februárban Kijevet. (Reuters/Belta)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.