Eltűnt Pao Fan, Kína egyik legfontosabb bankára

külföld
február 17., 06:38
comments 7

Napok óta nem tudják elérni Pao Fant, a China Renaissance befektetési bank elnök-vezérigazgatóját, és nem tudják, hol van - közölte a vállalat csütörtökön. Nincs tudomásuk olyasmiről sem, hogy Pao elérhetetlensége a csoport üzleti tevékenységével és/vagy működésével függene össze. Azt nem mondták meg, hogy mikor tűnt el, de a Caixin híradója szerint két napja nem tudják elérni a munkatársai. A hírre a bank részvényei 50 százalékkal estek a hongkongi kereskedésben.

photo_camera Pao Fan, a China Renaissance befektetési bank alapítója Fotó: NIU BO/Imaginechina via AFP

A China Renaissance ügyfelei vezető technológiai cégek. A bankot 2005-ben még tanácsadói és befektetési cégként alapította Pao, mely azóta Kína egyik vezető pénzintézetévé nőtte ki magát, és az ország nagy technológiai vállalatai bízzák rá üzleti ügyeiket. A bankár eltűnése aggodalomra adhat okot, hiszen a pekingi vezetés már több hasonló milliárdos üzletemberre lecsapott, rossz szemmel nézve a vagyonukat. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.