Fenyegette a személyzetet és rá akart gyújtani három balhés utas a Wizz Air budapesti járatán

közlekedés
2023 február 17., 20:02
comments 4

Három utas balhézott péntek reggel a Wizz Air Budapestről Stockholmba tartó járatán, írja 24.hu. Az utasok a hangos viselkedésükkel már Budapesten, a biztonsági bemutató alatt zavarták személyzet munkáját, majd a csomagjaikkal megpróbálták eltorlaszolni a vészkijáratot.

photo_camera Fotó: NICOLAS ECONOMOU/NurPhoto via AFP

A felszállás után nem sokkal sértegetni és fenyegetni kezdték a légiutaskísérőket, és megpróbáltak rágyújtani. A cég közleménye szerint a személyzet az ilyenkor érvényes protokoll szerint járt el: értesítették a svéd hatóságokat, akik az egyik utast a landolás után bilincsben vitték el a gépről.

A gépen utazók az eljárás miatt a menetrendhez képest tíz perccel később hagyhatták el a gépet. „A Wizz Air elnézést kér a késésért és az esetleges kellemetlenségért, de a légitársaság számára minden esetben az utasok, illetve a személyzet biztonsága a legfontosabb, így a velük szemben elkövetett agresszió minden lehetséges formájával szemben zéró toleranciát alkalmaz, és mind a szóbeli, mint a tettleges agresszió ellen szigorúan fellép” - írta a cég.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.